Delta i politikutformningen

Folkpartiet liberalerna i Stockholm jobbar ständigt med idéutveckling. Ett led i detta är att utveckla politiska idéer i samarbete med sakkunniga och intresserade både inom partiet och utanför.

Den här sidan har vi skapat för att presentera våra tankar och förslag för en bredare publik och för att i dialog med läsarna kunna utveckla våra idéer. Vi är intresserade av att få ta del av olika människors, tankar, idéer och kunskaper.

Så här går det till:

Här presenterar vi kortare frågeställningar inom olika områden och med läsarnas hjälp vill vi sedan utveckla och diskutera idéerna innan de sedan fastställs som partiets politik.

Du är välkommen att titta på de förslag vi presenterar här och ge dina kommentarer på dem. Tillsammans kan vi utveckla idéerna för att uppnå ett Stockholm i världsklass.

Vi lägger ut en politisk fråga för diskussion på https://fpstockholm.wordpress.com

Du läser och ger synpunkter och deltar i diskussionen, Vi tar till oss av synpunkterna och arbetar vidare för att sedan presentera ett utkast. Utkastet läggs ut på sidan och diskussionen fortsätter. Därefter fastställs politiken av Folkpartiet och blir en del av vår politiska plattform.

Vår förhoppning är att vi får en politisk diskussion där olika idéer kan föras fram och prövas. Vi ”köper” inte alla idéer, men vi är beredda att lyssna på de tankar och argument som växer fram här på bloggen. I detta forum är det högt till tak!

Vi presenterar alla färdiga program här på bloggen och på Folkpartiets hemsida.

Annonser

One thought on “Delta i politikutformningen

  1. Det bästa åtgärden vore att omdefiniera barnfattigdom till ett absolut mått och ta bort det nuvarande relativa måttet. Den definition av ”barnfattigdom” som nu används har två absurda konsekvenser:
    1. Om gränsen för existensminimum höjs, och därmed försörjningsstödet, så ökar antalet fattiga, eftersom fler då blir berättigade till bidrag. Icke fattiga blir fattiga när stödet ökar! Absurt.
    2. Ju fler utblottade flyktingar med barn som kommer hit, och oftast får det bättre än de någonsin haft, desto mer ökar antalet fattiga barn, eftersom familjerna får försörjningsstöd.

    De som skapat nuvarande definition har antingen inte förstått konsekvenserna – eller så har de velat skapa braskande rubriker om fattiga barn. Frågan är vilket som är värst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s